Sıfır Atık İçin Koşuyoruz

53

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen ve Çanakkale Belediyesinin de katkı sunduğu “Sıfır Atık için Koşuyoruz” temalı Plogging Şampiyonası, Sarıçay Caddesi'nde düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen ve Çanakkale Belediyesinin de katkı sunduğu “Sıfır Atık için Koşuyoruz” temalı Plogging Şampiyonası, Sarıçay Caddesi'nde düzenlendi.

Etkinliğe, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Belediye Meclis Üyeleri Öznur Benderlioğlu Doğangün, Sevda Yıldız ve Mustafa Alptuğ Akkoca,  Kültür ve Turizm İl Müdürü Çağman Esirgemez, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Bekir Çelen, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik öncesinde, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Plogging yeni bir akım, özellikle İsviçre’de ortaya çıkan bir akım. Çevre dostluğuyla, yeşil dönüşümle, sürdürülebilirlikle sporun birleştirildiği bir tema, bir spor dalı haline gelmiş. Birçok ülkede federasyonlar oluşmuş durumda. Biz burada Çanakkale’mizde ilk defa bu etkinliği gerçekleştirerek bilinci oluşturmak, çevre bilincini tekrar hatırlatmak, Bir de gençlerimizi bu alanlarda da üniversite gençliğini öncü olması amacıyla, üniversite kent işbirliği, üniversite şehir işbirlikleri açısından öncü olması amacıyla planladık. Spor Birliği, ÇOMÜ Kurumsal iletişim Koordinatörlüğü ve ÇOMÜ Sıfır Atık tarafından orgaznize edilen bu etkinliğin kentte karşılık bulduğuna inanıyoruz” dedi ve etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen ÇOMÜ Yeşil Dönüşüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek'e teşekkür etti.

Etkinlikte, Tekin Uğurlu,  Sporcu Derya Can, Sporcu Ayşegül Ay, Sporcu Ümit Burunlular, Sanatçı Abdülkadir Katra Rahim Sibai gibi isimlerden oluşan ünlüler takımı plogging turnuvasında rakipleriyle yarıştı.

Açılış konuşmasının ardından  ’Sıfır Atık için Koşuyoruz’ temalı Plogging Şampiyonası, Sarıçay Caddesinde başladı. Takımlar, yürüyüş ve koşu egzersizleri sırasında etrafta bulunan çöpleri topladı.

Etkinlik, dereceye girenlere madalya takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.