İklim Krizi ve Sıfır Atık Şöyleşisi Gerçekleşti

45

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Kepez Belediyesi 5 Haziran Çevre Günü ve 8 Haziran Marmara Günü etkinlikleri kapsamında “İklim Krizi ve Sıfır Atık” isimli halka yönelik söyleşi düzenlendi. Ayrıca etkinlik kapsamında Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Kolin Otel İş birliğinde kurulan “Sanatta Geri Dönüşüm Seyyar Baskı Atölyesi” Dr. Öğr. Üyesi Mert Yavaşça yürütücülüğünde gerçekleştirildi.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın konuşmaları ile başlayan etkinlik; Yeşil Dönüşüm Koordinatörü Dr.Öğr. Üyesi Dilvin İpek, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Sporcularımız Derya Can ve Devrim Cenk Ulusoy’un iklim krizi, iklim krizinin önlenmesi sırasında bireylerin yapabileceği eylemler ile Sıfır Atık projesinin bu noktadaki önemini anlattıkları söyleşi ile devam etti.

Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Kolin Otel İş birliğinde kurulan “Sanatta Geri Dönüşüm Seyyar Baskı Atölyesi” ise Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Mert Yavaşça, Ar.Gör.Ayşe Ekici ve Dr.Selin Perk tarafından halkla buluşturuldu.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş ve birim müdürlerinin yanı sıra Kolin Otel Genel Müdürü Halil Ertan ve otel yönetiminin de katıldığı etkinlikte Başkan Arslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile yerel yönetimlerin iş birliğinin öneminden bahsederken, bu tür halka yönelik farkındalık etkinliklerinin hep birlikte arttırılması gerektiğini vurguladı. Üniversite-yerel yönetimler iş birliklerini önemsediklerini dile getiren Başkan  Arslan, destekleri için Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’na teşekkürlerini iletti.