30 Mart Uluslararası Sıfır Atık etkinlikleri Kapsamıda Sıfır Atık Eğitimi Verildi

Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü tarafından 19 Nisan 2024 tarihinde saat 10.00da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Eğitim ve Farkındalık Müdürü Sayın Hülya Çakır tarafından “Türkiye’de Sıfır Atık Yolculuğu” konulu webinar düzenlenmiştir. Webinarda “ sıfır atık nedir?” “Sıfır atık yönetmeliği” “sıfır atık yönetim sistemi planı” ve ülkemizde uygulamaya konulan yenilikler hakkında bilgi verilmişti

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinlikleri kapsamında Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü koordinasyonunda T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığında 19 Nisan 2024 tarihinde saat 10:00'da "Türkiye'de Sıfır Atık Yolculuğu" konulu webminar düzenlenmiştir. T.C. Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Eğitim ve Farkındalık Müdürü Sayın Hülya ÇAKIR konuşmacı olduğu webminar üniversitemiz Rektörü Sn. Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU'nun açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, sıfır atık projesinin ülkemiz adına öneminden bahsederken konuşmacı Sn. Hülya ÇAKIR'a ve webinarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri yanı sıra Çanakkale'de bulunan sanayi kuruluşları, kamu kurumları ve yerel yönetimlerden oluşan katılımcılara "Sıfır Atık Nedir?", "Sıfır Atık Yönetmeliği", "Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planı" ve ülkemizde uygulamaya konulan yenilikler hakkında bilgi verilmiştir.